Skola och jobb

Vill plugga

2016-09-11 17:50 #0 av: lisinda

Hej!

är 22 år och nu känner jag att de är dags att börja plugga. Opererades i början av sommaren. Fick en protes i axeln. Har precis kommit tillbaka till jobbet. Men tycker det är rätt tugnt och tror det är bättre att plugga med . Jobbar på systembolaget, så ni kan tänka er att de är rätt tungt. 

Men kan man plugga och få behålla aktivitetstödet? och om de går jobba enstaka gånger? 

Eller har ni andra förslag på hur man kan få in pengar och plugga? 

Har aktivietestödet på 50% då jag inte klarar av att jobba heltid. Tacksam för svar!

Lev inte i då tiden eller framtiden, gör som hundarna och njut av nuet! http://bloggbybella.se/, https://www.facebook.com/starkreumatiker  medarbetare cockerspaniel ifokus   

Anmäl
2016-11-21 18:32 #1 av: ApanAnn

Hör med försäkringskassan! När jag pluggade hade jag kvar någon form av FK-ersättning ett par år. Sen kom de på att jag var för frisk för det.

Rent generellt är det lite knepiga villkor för att "få" vara sjuk och plugga samtidigt.

Anmäl
2016-11-22 03:44 #2 av: nypisnina

Jag har för mig att det beror på hur mycket du pluggar och vad du läser. Där jag bor finns det utbildningar som man kan få genom arbetsförmedlingen som går genom aktivitetsstöd, men det är bara några få inriktningar. Jag som pluggar heltid på distans får inte något, jag får jobba lite vid sidan av studierna för att få nåt mer än csn bidrag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.