Okänd diagnos

Tips om specialist inom Reumatiska Sjukdomar!

2016-09-08 18:24 #0 av: Maj-Ann

Jag har ej fått en diagnos sen barnsben. Det är ca 40 år nu. Fick diagnos Fibromyalgi för 12 år sedan. Den har förmodligen uppstått efter att i ca 10 år inte fått hjälp för min skadade nacke. Gick med oerhörda smärtor. Då lyckades dem upptäcka nervskador. Jag har även andra sjukdomar och skador. Reumatologen har sagt i alla år att jag har haft denna reumatiska sjukdom sedan jag var barn. De vet ej vilken? Min husläkare skickar dit mig men inget svar. Min husläkare har själv upptäckt var inflammationerna uppstår. De sade i senorna. Han har undersökt grundligt när de uppstår vilket reumatologen aldrig gjort. De uppstår tydligen i slemsäckarna. Har även svår IBS vilket de nu säger är vanligt vid vissa reumatiska sjukdomar. Jag förstår att det finns inget bot. Däremot tror jag att med rätt diagnos och behandling kan jag få livskvalitet. Måste äta starka smärtstillande tabletter varje dag. Det förstör min mage. Snälla kom ej med förslag på diagnos. Det är omtänksamt tyvärr hjälper det ej.
Vet någon av er en bra specialist snälla berätta. Jag hittar endast i Danmark det har jag ej pengar till. Jag ställer upp som forsknings objekt med. Jag behöver hjälp.
Ursäkta om svar från mig kommer 1-2 dagar senare. Det gör så ont att skriva.
Tack på förhand / Maj-Ann.

Anmäl
2016-09-09 12:56 #1 av: birgitha

Hej Maj-Ann! Vet inte var du bor men jag har själv en bra reumatolog på KS i Solna. Hon heter Elisabeth Svennungsson och sysslar också med forskning i SLE, som är min grundsjukdom. Hoppas du snart mår bättre!

Anmäl
2016-10-09 16:43 #2 av: Hiram

Hej medsyster in pain. Vet ej vad du menar med specialist mer än reumatolog då de ju även (mig veterligen) jobbar med fibromyalgi el isf remitterar till sådana specialister i Sverige.
Min reumatolog är Louise Hedenstierna, f.d KI och KS, flyttar i november till Sabbatsberg fr sin nuvarande praktik på Victoriagruppen på Söderhallarna.
Önskar dig all lycka med att få hjälp och lindring.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.