Mediciner och behandling

Ögongel

2016-04-26 15:22 #0 av: Lia

Jag har fått ögongel för torra ögon, men den hjälper inte mycket. Endast om det inte är jättetorrt, men då inte i hela ögat heller. Nu är jag riktigt torr idag, men det hjälper inte alls. Lite kanske, men inte mycket. Jag ska be om att få prova något annat, för det är riktigt jobbigt. 

Vet ni någon gel (kan man använda droppar istället?) som är bra vid väldigt torra ögon? Det är så jobbigt, för jag vill bara stänga ögonlocken, men då börjar det istället skava och hålla på, så jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Nu har jag tagit två stycken bara den här timmen. Vad använder ni för någon sort?

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-04-26 15:26 #1 av: [AnimeV4]

Jag använder dem inte själv men har hemma till marsvinen. ZilkEye heter de. Dyra, men ska vara bra!


Anmäl
2016-04-26 16:23 #2 av: Lia

#1 Får kolla upp! Tack!

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-04-26 20:27 #3 av: [AnimeV4]

Hoppas att de funkar för digGlad


Anmäl
2016-04-28 13:06 #4 av: birgitha

Metylcellulosa droppar är mitt tips.

Anmäl
2016-04-28 18:29 #5 av: fossingen

#0 Prata med en läkare, du har kanske känsliga ögon. Får själv köra på fucithalmic mellan varven, det enda som håller i sig hyfsat länge nog.

Anmäl
2016-04-28 23:45 #6 av: Lia

Tack för alla bra tips! Ska kolla med läkaren så fort jag får ny tid!

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-06-17 23:42 #7 av: [lillelull]

Svarar även om det är en liten gammal tråd, hoppas du fått hjälp med ögonen men annars så kan jag tipsa och berätta om mina ögon! 

Jag har haft problem med torra ögon i princip hela livet men ännu mer nu pga sjukdom och mediciner och jag har fått Artelac på recept,  endospipetter utan konserveringsmedel och jag kan använda de med mina linser också.
Tycker dom funkar bra så fråga om du kan få det på recept!
Har använt de i flera år nu. Glad

Sen har jag hört att vissa läkare kan säga " ja dom finns att köpa receptfritt på apoteket blalba " 
Men det kostar ju mycket mer då och har man så mycket besvär så ska man få det på recept för torra ögon kan ju leda till en hel del problem faktiskt.


Jag fick ju själv såna problem med ögontorrheten när det väl började, hade infektioner i ögonen, kunde knappt hålla de öppna, kändes som jag hade grus i ögonen konstant och mina ögon var så fruktansvärd röda och när jag var hos optikern så tyckte han jag hade en underligt grumlig syn fast jag precis hade fått nya glasögon så fick en akut remiss till en ögonspecialist,  min hornhinna hade börjat få lite som små sår eller att tårfilmen inte riktigt höll som den skulle, minns inte riktigt vad allt var men det var iaf inte bra med mina ögon och sen dess har jag alltid fått det utskrivet, och när jag använder artelac regelbundet så kan jag ha linser och har inga större besvär längre och har aldrig haft problem med infektioner eller annat sånt med ögonen sen dess.
Sålänge jag bara har en dagslinser och använder artelac dagligen så är allting under kontroll. Det ena ögat kan bli lite torrare än det andra vissa dagar men då använder jag bara en extra pipett till de ögat.

Anmäl
2016-10-08 11:35 #8 av: Hiram

Mer info om olika ögondroppar! http://www.ogonspegeln.se/tearsubst.html

Anmäl
2016-12-03 22:21 #9 av: Maria B

Hej! Gammal tråd men svarar ändå.Jag jobbar som sjuksköterska på ögonmottagning.Brukar föreslå Oxyal som är extra fet utan att ge dimsyn,dessutom konserveringsfri i ögat.Man bör också droppa minst 5 ggr om dagen.På natten har man ingen tårproduktion,så då kan man lägga i en tjock salva;Oculentum Simplex.Man kan också massera under ögonen ett par ggr dagligen,för att få fart på ögonlockens egen produktion av smörjning.Luftfuktare hemma,och inte fläkten på om man ofta åker bil t ex.Lycka till!

H Maria

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.